Werken bij Arkin

Van 3 traineeships tot 30 jaar in dienst

Met de slogan ‘1 loopbaan, 11 specialismen’ zet Arkin zich neer als veelzijdig werkgever die alle specialismen in huis heeft op het gebied van psychiatrie en verslavingszorg. Dat betekent dat je als behandelaar of verpleegkundige de mogelijkheid hebt om meerdere specialismen te verkennen. Voor HBO verpleegkundigen zonder GGZ ervaring introduceerde Arkin eind 2017 een traineeship van bijna twee jaar, waarbij je op drie verschillende plekken werkervaring opdoet. Hoe leuk is het om zo te starten bij Arkin? En waarom blijven mensen 20 jaar of langer in dienst?

De eerste trainee

Verpleegkundige Caroline Remmelts (29) is één van de eerste deelnemers aan het traineeship. Vanuit een baan bij het consultatiebureau maakte ze de overstap naar Arkin. Na haar traineeship gaat ze aan de slag bij Mentrum. “Het was tijdens mijn eerste werkplek even wennen aan boze en soms scheldende cliënten maar dat was ook een goede leerschool. En ik sta stevig in mijn schoenen.”


De stayer

Lodewijk van Grasstek (62) is manager bedrijfsvoering bij Mentrum en werkt al dertig jaar voor Arkin en haar rechtsvoorgangers. “Mensen komen hier tegen hun zin, hebben weinig ziektebesef en wij kunnen hen toch helpen herstellen. Die dynamiek is wat ik leuk vind. Ik ben eigenlijk een van de uitbaters van een tijdelijk hotel California”.