Litatiorem atus blabore plate cerrum nobit quaestibus

Arkin zoekt mensoloog!

Arkin zoekt mensologen, collega’s die de mens zien achter de stoornis. In november is deze arbeidsmarktcampagne gestart, waarin de mens voorop staat. Omdat de mens zoveel meer is dan alleen zijn psychische stoornis. Met dertien campagnebeelden van bekende Nederlanders die als ambassadeur voor een specialisme staan, zet Arkin in op de werving van nieuwe medewerkers met een destigmatiserende boodschap.

Arkin werkt in de campagne samen met bekende Nederlanders die al openlijk hebben gesproken over hun psychiatrische problemen, zoals presentator Filemon Wesselink, oud-voetballer Wim Kieft en schrijfster Heleen van Royen. Omdat we de mens achter de stoornis voorop willen zetten, zoeken we in deze campagne niet naar psychologen, verpleegkundigen of psychiaters. We zoeken een Filemonoloog of Jetoloog.

Vooroordelen

Bestuurder Cécile Gijsbers van Wijk: “Er bestaan helaas nog steeds veel vooroordelen, zowel buiten als binnen de ggz, over mensen met een psychische stoornis. Dit kan hen enorm belemmeren hulp te zoeken of te herstellen. Terwijl één op de vier mensen ooit in zijn of haar leven te maken krijgt met psychische klachten. Daarnaast kunnen deze vooroordelen indirect ook invloed hebben over hoe er wordt gedacht over werken in de ggz.”

Online

De campagne is zowel online als offline te zien. Naast online banners kunnen collega’s op sociale media hun profiel aanpassen in campagnestijl. Een tijdelijk recruitment agency markeerde de start van de campagne, waarbij gezocht werd naar een Isaoloog, Sofieoloog, etc. Drie dagen lang konden geïnteresseerden in de Hallen in Amsterdam langs het ‘uitzendbureau’ om onder andere te speeddaten met cliënten, zoals met Filemon of Jet. De campagne zal ook te zien zijn in abri’s in Amsterdam en Utrecht.

Podcast Specialisme Mens

De campagne is ook te beluisteren! In de podcast ‘Specialisme Mens’ gaat een BN’er met een stoornis in gesprek met een professional van Arkin. In dit gesprek kom je zowel meer te weten over de BN’er als mens maar ook over hoe het is om te werken als Jetoloog bij Novarum, als Heleenoloog bij de SPA, of als Renaldoloog bij Sinai Centrum. Luister hier